Home » Coaching-counseling

Coaching-counseling

Een moment van rust en reflectie om vanuit daar (weer) contact te kunnen maken met jouw innerlijke kracht en eigen wijsheid. Dat gun ik jou! In de prettige en veilige omgeving van mijn praktijk of tijdens een wandeling door de natuur begeleid ik je graag. Door diepgaande gesprekken en krachtige interventies breng ik je in contact met de antwoorden in jezelf. Leef lichter en volg jouw innerlijke kompas!

Wanneer kun je bij mij terecht?

Heb je moeite met het maken van keuzes? Ervaar je hinder in het dagelijks leven door veel twijfelen en piekeren of belemmerende overtuigingen? Merk je op dat je niet helemaal jezelf durft te zijn in bijzijn van anderen? Ben je op zoek naar (meer) zingeving? Heb je het gevoel dat het je maar niet lukt om tot actie over te gaan? Wil je (beter) je grenzen aanvoelen en daar wijs naar handelen? 

Wat ga je bereiken?

Je krijgt inzicht in oude patronen die niet langer dienend voor je zijn en brengt verandering teweeg zodat je meer gaat leven naar jouw eigen waarden.

· Je vergroot je zelfvertrouwen zodat je durft te dromen en doelen gaat stellen.

· Je leert lichamelijke signalen te herkennen, erkennen en ernaar te luisteren.

· Je krijgt inzicht in hoe jij jouw leven wilt leven en je voelt de moed en durf om in actie te komen.

Mijn werkwijze

In mijn begeleiding combineer ik het vergroten van lichaamsbewustzijn met taal. We praten niet alleen óver hetgeen je tegenaan loopt, maar ik laat je tevens contact maken met wat je lichaam je aanreikt. Leer luisteren naar je lichaam, leer accepteren wat je daar voelt en vanuit wijsheid te handelen (dat kan ook inhouden het gevoel er op een gepast moment te laten zijn). Als mens zijn we vaak geneigd om alles te willen beredeneren vanuit het ratio. Echter, het lichaam weet zoveel meer dan we denken. Je hoeft je er alleen maar voor te openen en te luisteren. 

We werken oplossingsgericht, wat betekent dat we ons richten op jouw gewenste situatie en hoe daar te komen. Dat we daar stukken tegenkomen uit het verleden die aandacht vragen, dat kan. De aandacht gaat uit naar wat zich op dit moment aan je voordoet? Wat vraagt nu je aandacht? Daarbij houden we rekening met de context, de omgeving, waarin zich klachten of problemen aan je voordoen.

Tijdens de sessie maak ik gebruik van technieken en inzichten uit Focussing, ACT (Acceptance & Commitment Therapy), Oplossingsgerichte positieve psychologie, Mindfulness en Boeddhistische Psychologie en Inzichtmeditatie (Vipassana).

“Afstand nemen door een stap zijwaarts of achterwaarts te zetten kan ons helpen de juiste weg voorwaarts te ontdekken.”
Inge Geertzen, Schrijfster

Coaching/ counseling en Reiki – Een krachtige combinatie

Het is heel menselijk dat we alles met ons ratio willen begrijpen. Reiki werkt echter op een dieper niveau op ons onderbewuste. En nee, daarvoor hoef je niet te ‘geloven’ in de methode. Om balans te brengen in hoofd, hart en lichaam kan reiki een goede aanvulling zijn op een coachtraject.

Helder en bevrijdend inzicht door het trainen van opmerkzaamheid – de kracht van meditatie

Inzichtmeditatie helpt je in het ontwikkelen van opmerkzaamheid. Vipassanaleraar Frits Koster omschrijft het heel mooi als: Je leert om op een directe en ongekleurde manier ervaringen in jezelf te observeren. Hierdoor kan een helder en bevrijdend inzicht ontstaan in hoe je als mens in elkaar zit en hoe je op een vaardige(r) manier om kunt gaan met de wisselvalligheden in het leven. Door middel van het beoefenen van inzichtmeditatie kun je je bewust worden van in het dagelijkse leven vaak onbewuste – of slechts oppervlakkig bewuste – mentale, fysieke, emotionele en zintuiglijke verschijnselen in jezelf. Het is een proces van thuiskomen bij wat zich in het nu in of aan je voordoet; een bewustwordingsproces met als doel het realiseren van helderheid, zuiverheid van geest en bevrijdend inzicht.

Wil je deze vorm van meditatie integreren in jouw leven? Ik begeleid je er graag in.

“Onze oplossingsgerichtheid is het probleem. Ware transformatie ligt erin dat je jezelf leert te accepteren. Zelfliefde. Niet jezelf te beschouwen als een probleem dat moet worden weggemaakt, maar als een mysterie dat vraagt om aandacht, zorg en respect. Mogelijk ligt daarin de sleutel tot ware transformatie.”
Godfried Ijsseling, Psycholoog, trainer/ coach en schrijver