Home » Over mij

Over mij

Sinds 2016 ervaarde ik voor het eerst de voordelen van reiki en al gauw daarna ook meditatie. Het bleek beiden helend en verrijkend voor mij te werken, zowel in emotionele periodes alsook in persoonlijke ontwikkeling.

REIKI

Reiki heeft mijzelf veel gebracht op het gebied van rouwverwerking en zelfontwikkeling. Ik ben mij meer bewust van de dynamiek tussen mijzelf en mijn omgeving, hoe alles invloed heeft op elkaar en hoe de gezondheidstoestand van de mens een samenhang is van lichaam en geest. Ik ervaar meer balans, tevredenheid en voldoening in het leven. Mijn enthousiasme voor reiki deel ik als Reiki Practitioner graag met anderen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

MEDITATIE

Sinds 2018 beoefen ik inzichtmeditatie (Vipassana) en is dit een natuurlijk onderdeel van mijn leven geworden. Het geeft mij een moment van rust, een vorm van thuiskomen en een manier om onderzoek te doen naar hoe de dingen werkelijk zijn, zonder oordeel. Het geeft me inzicht in oude overtuigingen en patronen, waarnaar ik met mildheid probeer te kijken en in te zien wat op dit moment in mijn leven nog helpend is of niet. Het is voor mij ook een training in aandacht, waardoor ik meer geniet van de kleine dingen in het leven en met mededogen naar de ander kan luisteren terwijl ik ook bij mezelf blijf. Dit laatste is geen vaste toestand waarin je kunt verblijven, maar wel iets waar ik me door oefening steeds meer van bewust ben en vaker kan verblijven.

COACHING-COUNSELING

Naast meditatie en reiki ben ik opgeleid tot Coach-Counselor bij BGL & Partners in Hoofddorp. Ik begeleid jongvolwassenen en volwassenen in kortdurende coachtrajecten.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten, in een 1 op 1 sessie of in de beginnerscursus Inzichtmeditatie.

Warme groet,

Ingeborg

 

Ingeborg Reiki Praktijk Calma

Reiki Practitioner

Reiki 1, Reiki 2, Shin-Do (methode voor innerlijke kracht) en de opleiding tot Reiki Practitioner heb ik gevolgd aan Reiki-Instituut Nederlof Centrum in Amsterdam. Als erkend Reiki Practitioner ben ik aangesloten bij Reiki Ryoho Foundation. Dat betekent dat ik ben opgeleid volgens de hoogste normen van de Usui Shiki Ryoho Reiki-methode en werk volgens een ethiekcode.

Meditatie

Sinds 2018 beoefen ik meditatie en begin 2023 heb ik de 1,5 jarige post-HBO opleiding tot Meditatieleraar afgerond bij Meditatie Instituut Nederland in Amsterdam. Daarnaast volg ik jaarlijks stilte retraites onder begeleiding van erkende Vipassana of Insight Dialogue (Inzichtmeditatie in dialoog) leraren, waaronder Gerjan Schoemaker en Dingeman Boot, Joost van den Heuvel Rijnders, Nynke Humalda en Simin Abravesh.