Home » Meditatie

Beginnerscursus Inzichtmeditatie

5 Lessen – Eerstvolgende cursus: 3 maart – 21 april 2024

Locatie: Het YPHS Huis (Zijperweg 9 in Schagen)

Voor wie

Voor iedereen die op zoek is naar meer acceptatie, rust en verbinding in het leven. Door meditatie leer je de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn, niet zoals wij denken dat ze zijn.

Ben je nieuwsgierig of meditatie iets voor jou is? Of heb je gemerkt dat het beluisteren van geleide meditaties je meer rust geeft en ben je op zoek naar verdieping?

Wil je jezelf beter leren kennen en wil je meer leven vanuit innerlijke vreugde? En daarmee jouw automatische piloot of aangeleerde (geconditioneerde) overtuigingen en patronen loslaten?

We beoefenen onder andere kalmte- en inzichtmeditatie, een van oorsprong boeddhistische meditatievorm, afgewisseld door milde lichaamsoefeningen en uitleg. Meld je aan voor deze beginnerscursus en ervaar wat meditatie voor jou doet.

Wat gaan we doen

We leggen de basis voor de beoefening van kalmte- en inzichtmeditatie (Vipassana), een van oorsprong boeddhistische meditatievorm. Het is een eenvoudige techniek waarbij je leert om helder van geest, direct en zonder oordeel naar je eigen ervaringen te kijken. We ontwikkelen aandacht (mindfulness). Aandachtig zijn zonder te oordelen, zonder te analyseren, zonder verwachtingen. Met een open en liefdevolle houding naar de mentale en fysieke verschijnselen die zich in en aan ons voordoen. We laten ons leven misschien vaak bepalen door allerlei gedachten en gevoelens. Door inzichtmeditatie ga je deze opmerken zonder je ermee te identificeren. Daardoor kan er ruimte ontstaan in jezelf. Op den duur geeft het je inzicht in de werking van de menselijke geest. Het geeft je een gevoel van vrijheid om jouw leven in te richten zoals dat bij jou past.

Praktisch

De beginnerscursus bestaat uit vijf lessen voor 97,50 euro, thee en wat lekkers zijn inbegrepen.

In de grote zaal van yogastudio Het YPHS Huis (Zijperweg 9 in Schagen).

Op zondagmiddagen van 14:30 tot ±16:30.

Data: 3 maart/ 17 maart/ 31 maart/ 14 april/ 21 april 2024

Aanmelden kan via info@praktijkcalma.nl.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten en je kennis te laten maken met meditatie!

Warme groet,

Ingeborg de Wit

“Meditation is not an escape. 
It is the courage to look at reality with mindfulness.”
Thich Nhat Hanh

Meditatie